Auto
RSS Auto

Monstrul din Borgo Panigale

Ducati Monster a ajuns la cea de a treia generație. Dupǎ lansarea la Milano a versiunii Monster 1200, este rândul modelului mai mic, Monster 821, sǎ fie prezentat presei chiar la Borgo Panigale, în vecinǎtatea Bologniei, acolo unde se construiesc bolizii italieni.

combo

Cu peste 290.000 de untǎți vândute clienților în ultimii 20 de ani, Monster este cel mai de succes model al constructorului Ducati. Stilul noului Monster a rǎmas același, este o motocicletǎ naked, propulsatǎ de un motor Testastretta rǎcit cu apǎ de 821 cmc, cu doi cilindri în V, înclinați la 11°. Motorul furnizeazǎ 112 CP, cu 2 CP mai mult decât în cazul modelului Hypermotard de la care este împrumutat acest propulsor. Monster 821 înlocuiește modelul 1100 EVO și utilizeazǎ tehnologie de la varianta mai mare, monster 1200 lansatǎ anul trecut. Este mai accesibil ca preț, fiind oferit în SUA la 10.995$.

Printre noutǎțile oferite de noul Ducati Monster se numǎrǎ șaua ajustabilǎ, sistem de controlul tracțiunii cu opt trepte, ABS cu trei setǎri și accelerație Ride by-Wire. Existǎ douǎ variante de echipare: Standard și Dark. Prima este oferitǎ în culoarea roșie, cu cadru roșu și jante negre sau alb, cu cadru roșu și jante roșii. Dark este vopsit în negru mat, cu cadru și jante negre si este mai scump cu 500$.

Text: Valentin Brǎdǎțeanu

Foto: NewspressAgenția RADOR - 30.05.2014 13:49