Auto
RSS Auto

Martorul deștept

combo

Un Ford Focus de culoare roșie încearcă să intre pe autostrada britanică M6. Aflându-se pe breteaua de joncțiune, șoferul autoturismului trebuie să acorde prioritate camionului care rulează cu viteză mare pe autostradă. Insă, acesta forțează intrarea și este acroșat de camion. Din fericire, este un accident soldat doar cu pagube materiale.

combo

Astfel de incidente se întâmplă zilnic pe drumurile din Anglia iar șoferii implicați se învinuiesc unul pe altul. In acest caz, diferența o face „SmartWitness”, camera video aflată la bordul TIR-ului. Aceasta înregistrează permanent parcursul camionului și, de această dată, poliției și agenților de asigurări le-a fost ușor să găsească vinovatul.

combo

Allan Campbell, inginerul care a proiectat SmartWitness declară că această cameră a îmbunătățit semnificativ siguranța rutieră. „Camerele noastre sunt montate pe multe flote de transport comercial. Inainte să aibă aceste camere, șoferii se confruntau mereu cu refuzul părților vinovate iar acum nu mai există loc de interpretare. Intreg accidentul este filmat video, înregistrarea putând fi pusă la dispoziție poliției rutiere și caselor de asigurări. Iar faptul că sunt tot timpul filmați îi face pe șoferii respectivi să fie mai vigilenți, ceea ce contribuie la creșterea siguranței pe șosele”

Autor: Valentin Brădățeanu
Foto, video: KoenigseggAgenția RADOR - 23.05.2014 16:56