Auto
RSS Auto

Pe urmele monstrului din Loch Ness

combo

Ed Foster, redactorul șef al revistei britanice Motor Sport împreună cu alți trei aventurieri vor porni în căutarea celebrului monstru din Loch Ness.

Ed Foster, Nico Kirby, Natasha Kirby și Sholto Morgan vor folosi o ambarcațiune cu pedale realizată în colaborare cu constructorul de automobile Caterham. Cei patru vor pedala pe apele învolburate pe pe coasta de nord a Scoției, pe un traseu de măsoară peste 500 de mile, în zona în care s-ar putea găsi Nessie, cum a fost denumită misterioasa creatură.

combo

Caterham a proiectat și construit pupa ambarcațiunii împreună cu sistemul de propulsie cu pedale. La acest proces a contribuit și o echipă de studenți de la Southampton University care au dezvoltat acest proiect pe parcusul a șase luni. „Când cineva vine cu o idee temerară este imposibil să-l refuzi. Această incredibilă aventură va face mulți oameni fericiți și, în momentul când vor trece linia de sosire vom fi mândri că am contribuit la construcția acestei ambarcațiuni”, spunea Tom Webb, directorul de comunicare de la Caterham.

combo

Călătoria celor patru aventurieri va începe pe 1 august la Inverness și se va termina pe 25 august în același loc. Ruta îi va purta pe Canalul Caledonian, trecând prin Loch Ness și Loch Lochy pentru a ajunge în Marea Irlandeză. Apoi, vor urma Nordul până la Capul Wrath, la est de Thurso și vor întoarce la John O’Groats pentru a reveni la Inverness.

combo

„Pentru o ființă umană normală este dificil să îndrăznească ceva ce nu s-a mai făcut până acum. Sansele ca noi să batem, spre exemplu, recordul olimpic de 400 m sunt foarte mici. Dar, să parcurgi 500 de mile pe apă cu o ambarcațiune cu pedale, este ceva cu totul diferit. Cine știe, poate avem șansa să dăm de Nessie, celebrul monstru care a făcut să curgă atâta cerneală, dar sperăm să fie pașnic și să nu ne răstoarne barca”, mărturisea Ed Foster.

Autor: Valentin Brădățeanu
Foto: NewspressAgenția RADOR - 23.05.2014 16:42