Auto
RSS Auto

BMW în lumea virtuală

BMW pătrunde pe piața jocurilor video cu o nouă mașină denumită BMW Vision Gran Turismo care va fi protagonista jocului Gran Turismo® 6, disponibil în exclusivitate pe platforma PlayStation 3.

combo

Bolidul a fost proiectat de BMW Group Design și este propulsat de un motor virtual inspirat după cele existente în gama actuală. Acesta are o capacitate de 3 l, este cu șase cilindri în linie și dezvoltă 549 CP. „La dezvoltarea acestui model am făcut uz de experiența departamentului nostru de motorsport. Acest joc anticipează cursele viitorului permițând pasionaților de gaming să experimenteze stilul BMW într-o manieră cât mai apropiată de realism”, spunea Andreas-Christoph Hoffman, vicepreședintele BMW Communication.

Pentru a obține cea mai bună experiență, jocul la bordul BMW Vision Gran Turismo se poate face cu ajutorul scaunului de curse proiectat special, cu un display cu trei ecrane ce conferă acțiunii un aspect 3D.

combo

Noul joc va fi lansat odată cu aniversarea a 15 ani de la prezentarea primei variante Gran Turismo. Kazunori Yamauchi, președintele lui Polyphony Digital Inc, a invitat pe cei mai buni constructori de automobile să participe la acest joc. Aceștia au răspuns pozitiv iar departamentele de design au proiectat automobile de curse ale viitorului. Acestea vor fi integrate treptat în joc prin sistemul de update online.

Jocul video Gran Turismo® a fost lansat în 1998, de atunci numărându-se în topul preferințelor simulatoarelor auto. Nivelul grafic ridicat din zilele noastre permit utilizarea unor imagini HD și, potrivit lui Sony Computer Entertainment, cele cinci serii Gran Turismo® de până acum au fost vândute în peste 70 milioane de exemplare în 100 de țări.

Autor: Valentin Brădățeanu
Foto, video: BMW
 Agenția RADOR - 16.05.2014 11:22