Auto
RSS Auto

Năluca albă

Există super-mașini și există …Lamborghini Countach. Atunci când a fost lansat, în 1974, Countach a rescris regulile după care erau clasificate mașinile exotice și asta în primul rând datorită aspectului ieșit din comun.

combo

Urmărind liniile elegante ale modelului Lamborghini Miura desenat tot de către Marcelo Gandini în studioul Bertone, Countach impresionează din orice unghi, fie că se află într-o poziție statică sau în mișcare. Eterna dilemă a designerilor, lupta dintre funcțional și formă a fost în acest caz câștigată de cea din urmă, Gandini proiectând un automobil cu adevărat excentric. Nu arăta cu nimic văzut până atunci, era un fel de OZN terestru iar motorul V12 scotea un sunet înfiorător.

Celebra casă Historics a Muzeului Brooklands a pus în licitație acest superb exemplar Lamborghini Countach LP500S din 1982, un automobil deosebit de rar, având volanul pe partea dreaptă și un parcus de doar 13.642km (8.543 mile).

Din totalul de 2.042 de exemplare fabricate în cei 16 ani de producție, începând cu 1974, doar 321 de unități ale acestei versiuni au fost fabricate. Exemplarul de față este primul din serie echipat cu motorul V12 cu capacitatea de 4.8 l și cu o cutie de viteze manuală cu cinci trepte. Interiorul cu piele de culoarea albă este conservat într-o stare excepțională. Impresionante sunt și ușile care se deschid în sus, Lamborghini introducând acest sistem pentru prima oară cu Countach.

combo

In ultimii 23 de ani, acest Countach alb nu s-a bucurat de aprecierea nimănui și asta deoarece a fost păstrat într-un garaj dotat cu toate facilitățile. Specialiștii de la Portman Lamborghini și Lamborghini London s-au ocupat de servisarea periodică, pornindu-l la intervale regulate pentru a menține partea tehnică în condiții optime.

Prețul de achiziționare pentru acest Countach se estimează a fi cuprins între 110.000 – 145.000 lire, valoare pe deplin justificată, având în vedere condiția în care se află. Cu doar 13.642 km la bord, automobilul este, practic, într-o stare nouă, iar performanțele sale nu-l fac de rușine nici astăzi: 5.4 secunde pentru accelerația de la 0-100 km/h și 260 km/h viteză maximă.

Autor: Valentin Brădățeanu
Foto: Newspress



Agenția RADOR - 16.05.2014 10:09