Auto
RSS Auto

KIA - `Body and Soul`

You need Flash player 8 or newer to view this content
>> video -

Lansat în 2008, Kia Soul a demonstrat faptul că producătorul coreean poate desena și altceva decât automobile banale. A devenit lider de piață în SUA și China, iar în ultimul an de producție s-a vândut în 165.000 de unități.

combo

Noua generație sosește într-un moment în care piața vehiculelor crossover cunoaște o dezvoltare semnificativă. Designul exterior reprezintă o evoluție a modelului anterior, noul Soul fiind mai lung, mai lat și având un ampatament mai mare, iar aspectul general este mai apropiat de cel al unui SUV. De asemenea, volumul portbagajului și spațiul destinat pasagerilor a crescut. La interior se remarcă o creștere deosebită a calității materialelor și prezența multor accesorii electronice disponibile opțional sau incluse în dotarea de serie.

Platforma tehnică este împrumutată de la modelul Rio, având ca motorizare de bază unitatea pe benzină de 1.6 l (130CP) cuplată la o transmisie manuală cu șase viteze sau una automată cu cinci viteze. Versiunea de vârf va beneficia de un motor de 2.0 l cu puterea de 164 CP.

Autor: Valentin Brădățeanu
Foto, video: KIAAgenția RADOR - 9.05.2014 17:53