Auto
RSS Auto

Esența sportivă `Eau Rouge`

combo

Pentru pasionații de Formula 1, Eau Rouge reprezintă unul dintre cele mai celebre viraje de viteză. Este preferatul lui Sebastian Vettel dar și al lui Michael Schumacher. Infiniti este partenerul oficial al echipei Red Bull Racing și pentru a crea o legătură între Formula 1 și mașinile pe care această companie le produce a fost construit acest concept-car denumit Infiniti Q50 Eau Rouge.

combo

Este, după spusele reprezentanților Infiniti, sedanul premium Q50 căruia i s-a făcut o infuzie de Formula 1. “Dacă am construi acest bolid, să fiți sigur că va avea cel puțin 500 CP și un cuplu uriaș. Vom pune sub capotă ceva mare, cu arhitectură în V și cred că inginerii noștri abia așteaptă să treacă la lucru”, declara Johan de Nysschen, președintele lui Infiniti Motor Company Limited.

La exterior, conceptul Eau Rouge se distinge prin pachetul aerodinamic deosebit. Caroseria include mai multe elemente realizate din fibră de carbon și, spre deosebire de sedanul Q50, acesta este mai lat cu 20 mm iar garda la sol a fost coborâtă. Practic, toate elementele au fost schimbate, de la spoilere până la praguri, singurele componente rămase de la Q50 fiind ușile și stâlpii pavilionului.

combo

“Designul exterior înglobează câteva detalii împrumutate din Formula 1. Forma spoilerului frontal și difuzorul din spate amintesc de monopostul RB9”, spunea de Nysschen.

Interiorul este premium, cu tentă sport. Se remarcă scaunele Recaro din piele și inserțiile din fibră de carbon de culoarea caroseriei. “Scaunele sunt sculptate după forma corpului. Odată ce te urci în mașină ai senzația că ești instalat într-o mașină dinamică. Este o mașină pentru pilotul din fiecare șofer”, spunea Alfonso Albaisa, designer-ul șef.

combo

Autor: Valentin Brădățeanu
Foto, video: InfinitiAgenția RADOR - 2.05.2014 16:24