Auto
RSS Auto

Olé, Olé!

Versiunea de top a noului Seat Leon este mai „nervoasă” ca oricând: 280 CP.

„Cu noul Leon Cupra, marca Seat face un pas înainte. Această versiune a hatchback-ului consacrat reprezintă cea mai bună combinație dintre un automobil de performanță și unul care permite un voiaj relaxat, confortabil și cu un nivel al calității ridicat. Plăcerea șofatului există în orice Leon însă Cupra face totul foarte ușor”, spunea Jürgen Stackmann, directorul Seat S.A.

combo

Leon Cupra beneficiază de motorizarea 2.0 TSI echipată cu injecție duală și distribuție variabilă. In funcție de versiunea aleasă, acest motor poate furniza o putere de 265 CP sau 280 CP. Pentru a obține o ținută de drum exemplară, modelul este dotat cu DCC (dynamic chassis control), cu diferențial autoblocant la puntea față și cu sistem progresiv de direcție.

combo

La exterior, Leon Cupra se remarcă prin pachetul aerodinamic special, cu spoilere mai mari și grila radiatorului lărgită pentru a putea răci propulsorul de 280 CP. Se remarcă jantele din aliaj cu diametrul de 18 țoli dar și eșapamentul dublu care iese de sub spoiler. Logo-ul Cupra este prezent pe etrierele vopsite în roșu dar și pe grila radiatorului și pe hayon.

„Noul Leon Cupra oferă emoție și performanță pură. Designul și dinamica se combină perfect pentru a oferi șoferului plăcere kilometru cu kilometru. Tehnologia de ultimă oră se reflectă in precizia acestui automobil dar și în eficiență”, a adăugat Matthias Rabe, vicepreședinte Seat.

combo

Cu acest nou model, Leon trece într-un alt nivel. Prima generație a fost lansată în 1996, odată cu Ibiza iar modelele Cupra au reprezentat vârful de lance al constructorului iberic. Acum, versiunea Cupra este disponibilă în premieră și în varianta cu trei uși.

Autor: Valentin Brădățeanu
Foto, video: SeatAgenția RADOR - 2.05.2014 13:46