Auto
RSS Auto

Luxul cu două uși

Pentru cei care preferă un S-Class mai dinamic, cu formă accentuată de coupe și cu două uși, Mercedes le pregătește o surpriză oferindu-le S-Class Coupe.

În varianta coupe, Mercedes S-Class este cu 89mm mai scurt decât limuzina, iar acoperișul este coborât cu 85mm.

combo

Designerii au reușit să obțină o caroserie deosebit de elegantă, căreia nu-i poți reproșa nimic. Fiecare detaliu este bine gândit, iar proporțiile sunt păstrate elegant. Partea din spate este mai rotunjită, cu aripi care continuă linia montanților și stopuri cu LED amplasate foarte sus. In față, se remarcă noua grilă a radiatorului, asemănătoare cu cea de pe modelele superioare A-Class.

Interiorul a primit, la rândul său, o notă sport prin volanul cu trei spițe și scaunele scoică cu cusături în formă de romb. Calitatea materialelor utilizate este excepțională. Versiunea coupe împrumută de la noul C-Class sistemul de control cu touchpad care permite șoferului să controleze funcțiile sistemului infotainment făcând comenzi specifice unui smartphone. O altă noutate o reprezintă sistemul head-up display ce afișează principalii parametri pe parbriz. Acoperișul panoramic poate deveni opac printr-o simplă apăsare de buton.

combo


Coupe-ul împrumută majoritatea gadget-urilor de la versiunea sedan. Spre exemplu, modulul 6DVision monitorizează prin intermediul unor camere traficul și pietonii pe o distanță de 50m în față. Aceleași camere furnizează imagini sistemului Magic Body Control care programează suspensia în funcție de starea drumului.

Pentru început, va fi oferită motorizarea V8 twin-turbo de 4.7 litri ce dezvoltă o putere de 449 CP și un cuplu de 700Nm. Va urma și o versiune AMG, echipată cu un propulsor V8 sau V12.

Autor: Valentin Brădățeanu
Foto, video: Daimler-BenzAgenția RADOR - 24.04.2014 17:46