Auto
RSS Auto

Un Jaguar aproape nou

În atelierele Classic Motor Cars of Bridgnorth (CMC), un Jaguar E-Type din 1961 a prins din nou viață. Acest rar exemplar din Seria 1 de producție a fost cel de al 34-lea E-Type care a părăsit banda de montaj a uzinei Jaguar și este unul din puținele modele cu prima variantă a motorului de 3.8 l. Valoarea sa este cu atât mai mare cu cât aceasta este singura restaurare propriu-zisă a mașinii, ea aflându-se într-o stare originală.

Deși are volanul pe partea dreaptă, fiind destinat pieței britanice, Jaguarul E-Type cu numărul de serie 34 a fost importat în SUA la începutul anilor `80 și s-a întors în Marea Britanie abia în 2011. Mașina a fost conservată foarte bine, având probleme doar la capota motorului care a fost în cele din urmă înlocuită cu una aproape nouă. In rest, Jaguarul era complet, având motorul, transmisia și puntea spate originale.

combo

Procesul de restaurare a fost unul de durată, automobilul fiind demontat complet. S-a avut în vedere fiecare aspect și s-a ținut cont de specificațiile originale. Odată încheiat procesul de restaurare, mașina arată exact ca și când ar fi părăsit porțile fabricii în 1961.

Specialiștii de la CMC sunt renumiți pentru restaurarea modelelor Jaguar E-Type. Prin mâinile lor au trecut modelul cu seria de șasiu 4, cel de curse cu caroseria din aluminiu Linder-Nocker dar și primul coupe cu volan pe stânga. Acum au în atelier un E-Type cu șasiul nr. 60 care va fi livrat proprietarului la finele acestei luni.

Autor: Valentin Brădățeanu
Foto: NewspressAgenția RADOR - 25.04.2014 10:27