Auto
RSS Auto

Imaginație sau realitate?

Așa va arăta un sedan în viziunea celor de la Peugeot. Este o mașină imaginată cu ajutorul computerului, stiliștii francezi dând frâu liber imaginației.

combo

Din primul moment sesizăm că acest Peugeot are ceva animalic în el. Desigur, emblema casei este o felină, leul din Sochaux, însă de această dată este vorba de un …rechin. Intreg designul exterior este inspirat după forma temutului prădător iar culoarea metal natur a caroseriei este la fel de rece ca pielea unui rechin.

combo

Pentru a îmbunătăți coeficientul aerodinamic, partea din spate a lui Exalt este îmbrăcată cu un material textil special de culoare roșie ce are o compoziție asemănătoare cu cea a pielii de rechin. Acest material, construit după principiul bio-mimetismului optimizează performanțele aerodinamice și reduce, totodată, consumul de combustibil.

Interiorul este la fel de original: sunt utilizate materiale diferite precum lâna chinezească, pielea învechită, oțelul mat și lemnul de abanos.

combo

combo

Dintre gadget-urile prezente la bord amintim Peugeot i-Cockpit, lumină ultravioletă și Pure Blue, un purificator de aer cu parfum. Arta călătoriei este completată de propulsia hibridă care dezvoltă o putere de 340 CP.

combo

„Experiența Peugeot de peste 125 de ani în domeniul automobilelor este punctată prin modele care au marcat perioada în care au fost lansate. Conceptul Exalt va scrie un nou capitol. Peugeot se îndreaptă către viitor, sigur și încrezător”, spunea directorul Maxime Picat.

Autor: Valentin Brădățeanu
Foto: PeugeotAgenția RADOR - 18.04.2014 11:52