Auto
RSS Auto

Vara nu dorm…

Noul BMW M4 Cabrio a fost proiectat să înlocuiască actualul M3 Cabrio având, la fel ca acesta, un acoperiș metalic retractabil. Dacă la exterior, spoilerele și accesoriile aerodinamice îl fac mai agresiv, M4 Cabrio nu mai dispune de un motor V8 ci de un biturbo cu șase cilindri în linie, de 3.0 l, ce dezvoltă o putere maximă de 425 CP. Există posibilitatea optării pentru o transmisie manuală cu șase viteze sau pentru una automată cu șapte trepte și dublu ambreiaj.

combo

Puntea spate este echipată cu un diferențial controlat electronic iar sistemele de stabilitate pot fi decuplate integral pentru a oferi plăcerea nealterată a pilotajului. In ciuda faptului că s-au utilizat elemente din fibră de carbon și aluminiu iar scaunele sunt mai ușoare, varianta cabrio este mai grea decât cea coupe, fapt ce se reflectă și în performanțe. Astfel, M4 Cabrio este mai lent cu 0.3 secunde, accelerând de la 0-100 km/h în 4.6 secunde.

combo

Acoperișul se pliază în 20 de secunde și este mult mai bine izolat fonic. In spatele scaunelor a fost montat un deflector care protejeaza ocupanții de vânt atunci când se circulă cu acoperișul pliat. Configurația cu acoperiș retractabil reduce considerabil din capacitatea portbagajului, acesta având un volum de 368 l cu acoperișul sus și 220 l cu acoperișul în interior.

Ca toate modelele din gama BMW, și M4 Cabrio beneficiază de o mulțime de componente EfficientDynamics pentru reducerea consumului, precum stop-start, regenerarea energiei la frânare, etc.

Autor: Valentin Brădățeanu
Foto, video: BMWAgenția RADOR - 17.04.2014 16:00