Auto
RSS Auto

O limuzină pentru `chauffeurs` și `gentlemen`

După cinci ani de la debut, Rolls-Royce Ghost trece la un alt nivel: Series II.

O mașină la care râvnim cu jind, însă pe care este puțin probabil să o deținem vreodată...

combo

Rolls-Royce nu este un simplu automobil, iar oficialii englezi țin să ne reamintească acest lucru: cei care vor cumpăra Ghost Series II sunt "marii industriași, antreprenorii și afaceriștii de succes, creatori de locuri de muncă".

La exterior, Series II se distinge prin farurile noi cu LED și prin parașocurile restilizate, cu accente cromate. Capota motorului are o nervură centrală a cărei formă imită jetul unui avion cu reacție. Celebra statuetă "Spirit of ecstasy" ce tronează pe grila radiatorului este iluminată în albastru.

combo

Ghost Series II este animat de o motorizare V12 de 6.6 l twin-turbo derivată din cea a BMW-ului 760i ce produce 563CP. Transmisia este automată cu opt viteze. Această cutie de viteze realizată de ZF este echipată cu un sistem ghidat prin satelit care folosește datele GPS pentru a "pregăti" treptele de viteză în funcție de configurația traseului. In plus, Ghost Series II dispune de o suspensie nouă denumită Dynamic Driving Package ce se reglează automat în funcție de drum. Accelerația de la 0-100 km/h se face în sub 5 secunde. Prețul pentru un Ghost pornește de la 200.000 de lire sterline.

Autor: Valentin Brădățeanu
Foto, video: Rolls-RoyceAgenția RADOR - 11.04.2014 19:29