Auto
RSS Auto

T T al III-lea

Cea de a treia generație Audi TT este mai rapidă și mai economică.

"Audi TT a devenit un model de referință în categoria automobilelor de performanță. Această nouă generație ne-a permis să aducem cât mai multă tehnologie utilă șoferilor, într-un mod în care aceștia percep un automobil sport", spunea Prof. Dr. Ulrich Hackenberg, directorul tehnic al Audi AG.

La exterior, noul TT este mai agresiv și mai bine profilat decât cele două generații anterioare. Audi s-a inspirat din conceptele e-tron și e-tron Spyder pe care le-a prezentat în 2010, desenând o caroserie cu faruri mai subțiri, care urmăresc forma capotei motorului, în timp ce grila radiatorului are o formă nouă. In construcția diferitelor componente a fost utilizat cu precădere aluminiul, noul TT fiind mai ușor cu 50 kg decât generația anterioară și cu 140 kg mai ușor decât primul TT.

combo

Interiorul a fost revizuit, cu un ampatament crescut cu 37mm iar portbagajul dispune de 13 l în plus. O noutate o reprezintă sistemul Audi Virtual Cockpit ce se remarcă prin lipsa consolei centrale și afișarea tuturor datelor pe display-ul din fața șoferului. Se poate opta pentru diverse modalități de afișaj, cu hărți de navigație, vitezometru, contactele de telefon sau pentru un bord clasic, cu cadrane circulare.

Gama de motorizări este împrumutată de la familia VW, incluzând unitatea de 2.0 l și 227 CP de la VW Golf GTI și diesel-ul de 181 CP de la Golf GTD. Modelul Quattro 2.0 TFSI accelerează de la 0-100 km/h în 5.3 secunde iar versiunea cu tracțiune față are nevoie doar de 4.7 secunde, fiind mai rapid decât un Porsche Cayman S.

Autor: Valentin Brădățeanu
Foto, video: AudiAgenția RADOR - 11.04.2014 12:55