Auto
RSS Auto

Qoros, o mașină chinezească sigură

combo

Chinezii construiesc de mult timp automobile destinate atât pieței interne cât și exportului. Una dintre cele mai noi mărci asiatice se numește Qoros și a fost înființată în 2007, având uzina în Changshu, una din cele mai importante regiuni din China. Compania apelează la experți și ingineri străini pentru a construi modelul Qoros 3 Sedan lansat anul trecut la Shanghai Motor Show.

De curând, Qoros 3 Sedan a devenit prima mașină construită în China care obține cinci stele la testele de impact EuroNCAP. Procentajul obținut, de 88%, este cel mai mare atins de vreun automobil testat în 2013, numărându-se astfel printre cele mai sigure automobile ale momentului. „Rezultatele EuroNCAP demonstrează nivelul ridicat în materie de design, tehnologie și producție pe care Qoros l-a atins cu acest model de automobil”, spunea Volker Seinwascher, vicepreședintele Qoros.

combo

Oficialii EuroNCAP au confirmat reușita noului Qoros 3 Sedan, felicitând constructorul pentru performanța de a fi cea mai bună și sigură mașină din clasa din care face parte. In testul pentru protecția ocupanților adulți procentajul a fost de 95%, celula de securitate dovedindu-se a fi foarte robustă atât la impactul frontal cât și la cel lateral. De asemenea, protecția copiilor s-a dovedit a fi foarte bună (87%), mașina fiind echipată cu sistem de prindere Isofix și buton de deconectare a airbag-ului din față. Pietonii sunt, la rândul lor protejați, datorită formei și materialelor utilizate în proiectarea părții frontale. Echipamentul de securitate pasivă disponibil la bordul lui Qoros 3 Sedan include airbag-uri frontale și laterale, airbag-cortină, centuri de siguranță în trei puncte cu pretensionare.

Qoros 3 Sedan este echipat cu două variante ale motorului de 1.6 l pe benzină, de 128 CP și 158 CP. Ambele versiuni sunt echipate cu o cutie de viteze manuală cu șase trepte, opțională fiind transmisia automată cu ambreiaj dublu și șase viteze. In viitor, vor fi disponibile două motoare turbo, cu trei cilindri și capacitate de 1.2 l și 1.6 l cu patru cilindri.

Autor: Valentin Brădățeanu
Foto, video: QorosAgenția RADOR - 2.04.2014 16:20