Auto
RSS Auto

Mai multă putere pentru Juke

Nissan a prezentat la Geneva Motor Show modelul Juke restilizat, dar și o nouă versiune sportivă denumită Juke Nismo RS. Dacă exteriorul nu spune prea multe, fiind asemănător cu cel al Juke-ului normal, odată intrat în habitaclu totul devine foarte clar. Cele două scaune Recaro din față sunt împrumutate de la Nismo GT-R, fiind îmbrăcate în piele Alcantara iar întreg habitaclul beneficiază de un tratament sport.

combo

Nismo RS este oferit atât în varianta cu tracțiune integrală cât și cu tracțiune față, în cel de al doilea caz având un diferențial cu alunecare limitată. Propulsorul turbo de 1.6 l dezvoltă o 215 CP și un cuplu de 280Nm, fiind mai puternic decât cel de pe Ford Fiesta ST, Peugeot 208 GTi sau Renault Clio sport. Este disponibilă o nouă cutie de viteze manuală cu șase trepte sau una secvențială cu opt viteze și acționare prin intermediul padelelor de la volan. Pentru a frâna în siguranță, Nismo RS are discurile mai mari. De asemenea, suspensiile sunt mai rigide iar întreaga structură de rezistență a fost întărită.

combo

Performanțele oficiale nu au fost date încă publicității dar se presupune că Nismo RS va fi cu cel puțin o secundă mai rapid decât versiunea Nismo care accelerează de la 0-100 km/h în 7.8 secunde.

Autor: Valentin Brădățeanu
Foto, video: NissanAgenția RADOR - 2.04.2014 17:57