Auto
RSS Auto

O nouă `specie` de motocicletă

Honda redefinește conceptul de „cruiser bike”, lansând pe piață „o nouă specie de motocicletă”: CTX 1300. Denumirea spune totul, inițialele venind de la „Honda Confort Technology eXperience”.

combo

Dacă până anii trecuți, motocicletele cruiser aveau în majoritatea cazurilor coburi laterale din piele și un parbriz imens din plastic ca cel al polițiștilor americani, Honda propune un stil fusion, o combinație de clasic cu urban. Parbrizul este aproape inexistent, având rolul unui mic deflector, partea frontală este carenată iar cele două valize laterale detașabile sunt realizate dintr-un material plastic vopsit în culoarea rezervorului. Noul model este suficient de agil pentru a fi utilizat în oraș dar la fel de confortabil pentru o călătorie de lungă durată, fie pe autostradă sau pe drumuri virajate.

combo

Ergonomia este foarte bună: poziția în șa este confortabilă, cu genunchii înclinați la 90 de grade iar forma ghidonului permite așezarea normală a brațelor. Vechiul model ST1300 nu mai este la modă, însă motorul său V4 amplasat longitudinal, cu cilindrii înclinați la 90 de grade, rămâne o bijuterie pe care CTX 1300 continuă să-l utilizeze. Acesta oferă cuplu suficient începând de la 1800 rpm, CTX 1300 putând fi ușor de utilizat și în oraș. Transmisia este pe cardan, iar cutia de viteze este cu cinci trepte.

Pentru o diferență de preț se poate alege varianta Deluxe care include un echipament audio cu bluetooth și difuzoare montate în bord, ABS și sistem electronic de control al tracțiunii. Farurile sunt cu LED iar semnalizatoarele au un mecanism automat.

Autor: Valentin Brădățeanu
Foto, video: Honda.Agenția RADOR - 28.03.2014 12:46