Auto
RSS Auto

Un interior …Volvo

Volvo Car Group a prezentat la Geneva Motor Show cea de a treia serie de concept-car (Concept Estate) care continuă liniile admirate ale primelor două, dar pentru prima dată este dezvăluit interiorul, așa cum va arăta pe viitoarele modele ale constructorului suedez.

combo

Habitaclul lui Volvo Concept Estate este caracterizat de simplitatea designului. Butoanele și comenzile pe care le întâlnim în mod obișnuit la un automobil au fost înlocuite cu un panou digital asemănător cu o tabletă, amplasat pe consola centrală.

‚Ideea de bază este de a organiza comenzile și informațiile într-un mod intuitiv și prietenos. Toate comenzile mașinii sunt în locul în care trebuie să fie, făcând astfel șofatul mai plăcut, mai eficient și mai sigur’, explica Thomas Ingenlath, vicepreședintele departamentului de design de la Volvo. Acest panou de control înlocuiește, practic, toate butoanele clasice, singurul care a rămas pe poziție fiind cel al luminilor de avarie.
combo

‚Automobilele de astăzi au din ce în ce mai multe funcții. Imaginați-vă cum ar fi un tablou de bord cu atâtea butoane. Utilizarea acestui touch-screen a permis realizarea unei arhitecturi frumoase a habitaclului iar acest concept-car indică publicului modul în care această interfață va fi integrată în viitoarele automobile Volvo. Primele patru decenii din istoria Volvo au fost caracterizate de stilul clasic în care interiorul mașinilor era conceput, utilizându-se materiale de cea mai bună calitate. Aceasta este una din specialitățile noastre. Acum punem accent mai mult pe tehnologie și pe funcționalitate inteligentă dar Volvo Concept Estate dezvăluie și latura creativă a scandinavilor’, a adăugat dl Ingenlath.

Inspirația subtilă a acestui concept-car are la bază modelul 1800 – mașina utilizată de Roger Moore în serialuil ‚Sfântul’ - la interior regăsindu-se câteva elemente specifice: volanul cu două spițe, cele două ceasuri rotunde dar și tapițeria cadrilată.
combo

Stilul de viață scandinav este prezent la bord, cei patru ocupanți având centurile de siguranță de culoare portocalie iar covorașele de pe podea sunt realizate de designerul suedez Kasthall. Levierul cutiei de viteze este din cristal, fiind construit de către Orrefors/Kosta Boda și are o strălucire portocalie. ‚Creativitatea este regula de bază a societății suedeze. Aceasta include designul și tehnologia precum și moda, muzica și arta, în general. Ne-am inspirat de aici pentru a crea un nou mod de exprimare a spiritului scandinav’, a adăugat Thomas Ingenlath.

‚Ambianța interioară poate îndemna ocupanții să se oprească pentru un picnic și pentru un jos suedez KUBB. Acest joc special desenat pentru Volvo se află în portbagaj. Dacă nu știți regulile jocului nu este nici o problemă. Ele sunt tipărite pe podeaua transparentă. Iar ploaia nu este nici o scuză! Aveți pregătite și câteva pelerine Stutterheim’, explica designerul de interior Robin Page.

Autor: Valentin BrădățeanuAgenția RADOR - 21.03.2014 19:50