Auto
RSS Auto

MINI Clubman Concept redefinește clasa din care face parte în termeni de spațiu, funcționalitate și eleganță

MINI a prezentat, la Geneva Motor Show, conceptul Clubman care aduce indicii cu privire la noua filozofie de marcă pentru o clasă superioară de automobile. Prezentat drept un concept-car aflat într-o fază apropiată producției de serie, Clubman este cu 26cm mai lung și cu 17cm mai lat decât modelul actual. Caroseria de tip break are acum patru uși, renunțându-se la ideea cu trei uși care s-a dovedit a fi impractică mai ales pentru modelele cu volanul pe partea dreaptă.

„MINI Clubman Concept ne ajută să facem un pas înainte. Oferă mai mult spațiu interior iar percepția calității high-end este pretutindeni. In concluzie, mai multă mașină, mai mult MINI”, declara Adrian van Hooydonk, directorul lui BMW Group Design.  

De peste 50 de ani MINI și-a dobândit faima de a utiliza maximum de spațiu dintr-o caroserie mică. Clubman Concept continuă această filozofie, adăugând un plus de rafinament prin calitatea materialelor utilizate.

combo

In ciuda proporțiilor care au crescut de la o generație la alta, Clubman Concept este recunoscut imediat ca aparținând familiei MINI. Culoarea Berry Red a caroseriei combinată cu griul Blade al acoperișului creează un contrast elegant și plin de căldură. Sunt păstrate elementele clasice precum farurile rotunde sau grila hexagonală. Desigur, nervurile aripilor accentuate cu elemente din plastic negru și eleronul de pe acoperiș contribuie la apariția dinamică, adăugând un plus de sportivitate.

Accesul la portbagaj se face prin intermediul a două uși care au o deschidere largă, permițând încărcarea obiectelor mai voluminoase. Interiorul lui Clubman Concept oferă spațiu suficient pentru ocupanții săi, existând cinci scaune bine conturate. Cele patru uși asigură un acces ușor iar designul tabloului de bord și al panourilor ușilor amplifică ideea de spațialitate.

Utilizarea celor mai neobișnuite materiale merită menționată: pielea nubuck în nuanță Sky Blue, pielea patentată Berry Red și pielea foarte fină nappa de culoare neagră alcătuiesc tapițeria scaunelor și îmbracă volanul. Micile detalii precum butoanele de pe consola centrală având steagul Marii Britanii contribuie la identitatea MINI.

Conceptul de spațialitate este accentuat și de modul inteligent în care au fost amenajate diversele compartimente de depozitare. Acestea sunt amplasate într-un loc accesibil și exploatează spațiul la maximum.

Remarcabilă este și lumina ambientală care străbate tabloul de bord, consola centrală și panourile ușilor și ale cărei culori pot fi schimbate. In contrast cu acest accesoriu modern sunt elementele din metal argintiu patinat care le conferă caracterul unor obiecte familiare și care fac trimitere la clasicul MINI.

Autor: Valentin Brădățeanu

Foto, video: BMW GroupAgenția RADOR - 14.03.2014 9:47