Mapamond - Mass media
RSS Mapamond - Mass media

Dmitri Peskov, secretarul de presă al președintelui Federației Ruse, a condamnat mass-media occidentală de cenzură

Dmitri Peskov, secretarul de presă al președintelui Federației Ruse, a condamnat mass-media occidentală de cenzură

Poziția Moscovei în ceea ce privește Ucraina nu ajunge să fie cunoscută de cetățenii europeni din cauză că se lovește de "zidul de beton al cenzurii" - a declarat Dmitri Peskov, secretarul de presă al președintelui Federației Ruse.

"Practic, în acest moment, cititorii și telespectatorii din Europa nu se află în situația de a obține informații complete, sunt privați de dreptul la libertatea de a-și alege informațiile. Acest lucru poate fi constatat cu un profund regret, dar, din păcate, așa stau lucrurile" - a declarat Peskov, într-un interviu acordat postului de televiziune "Rossia-24". Peskov a subliniat faptul că autoritățile ruse - parlamentari, ministrul de externe Serghei Lavrov, președintele Vladimir Putin - duc o intensă campanie de informare "pentru a explica poziția Rusiei, pentru a încerca să risipească anumite zvonuri, acuzații". "Aceste explicații nu ajung unde trebuie, pentru că se lovesc de zidul dur de beton al cenzurii.

Așa ceva nu am mai văzut și, sincer vorbind, nu credeam că acest lucru se poate întâmpla așa, pe față" - a afirmat secretarul de presă al președintelui Federației Ruse.

(www.interfax.ru - 16 aprilie)INTERFAX - 16.04.2014 17:29