Mapamond - Mass media
RSS Mapamond - Mass media

Gigantul american Google se pregătește să lanseze Android TV

Gigantul american Google se pregătește să lanseze Android TV

Google vrea să reinventeze televiziunea. A mai încercat înainte, cu Google TV, dar a dat greș. Acum, compania vrea să se folosească de potențialul enorm oferit de Android pentru o nouă încercare. Proiectul se numește Android TV, conform The Verge citat de yoda.ro.

Cei de la Google recrutează deja developeri pentru Android TV. Deocamdată nu se știe cât de mult va fi integrat cu celălalt proiect al companiei, Google Chromecast, care vine cu o interfață total diferită. Cei de la The Verge au obținut și imagini exclusive care prezintă interfața și putem vedea o asemănare cu celelalte platforme TV: Apple, Amazon sau Roku. Conceptul ar urma să aibă o interfață simplă, din care se poate accesa atât conținut, cât și aplicații simplificate. Sistemul de recomandări va fi însă atuul Android TV, acesta fiind capabil să le ofere sugestii utilizatorilor încă din momentul în care dispozitivul este pornit.

Android TV poate fi controlat cu ajutorul unei telecomenzi simple, cu un pad în 4 direcții și butoane Home, Back și Enter. Sistemul poate suporta control vocal și notificări, la fel ca Amazon Fire TV. Google ar putea construi Android TV fără să apeleze la ajutorul vreunui partener (precum LG, care dezvoltă propria sa interfață, webOS). Momentan, Android TV nu are o dată de lansare.

(www.publika.md - 7 aprilie)PUBLIKA.MD - 8.04.2014 12:47