Dosarele NSA
RSS Dosarele NSA

Agenția națională de securitate NSA din SUA este implicată în spionajul industrial, susține Edward Snowden

Agenția națională de securitate NSA din SUA este implicată în spionajul industrial, susține Edward Snowden

Agenția națională de securitate NSA din Statele Unite este implicată în spionajul industrial și va obține orice informație indiferent dacă aceasta are sau nu legătură cu securitatea națională, a declarat la un post de televiziune german fostul analist al NSA, Edward Snowden.

Într-un material scurt, difuzat în avanpremiera interviului care urmează să fie transmis duminică la postul ARD TV, Edward Snowden subliniază că una din țintele operațiunilor NSA este firma germană Siemens. "Dacă Siemens deține informații pe care SUA le consideră de interes național - și chiar dacă aceste informații nu au nimic în comun cu securitatea națională în SUA, NSA va culege aceste informații", a declarat Snowden, care a înregistrat interviul pentru ARD TV în Rusia, țară care i-a acordat azil.

Domnul Snowden a mai spus, în cadrul interviului, că nu deține nici un fel de documente sau informații privind activitățile NSA și că toate documentele pe care le deținea le-a predat jurnaliștilor, neavând astfel nici un control asupra publicării acestor documente.Agenția REUTERS - 26.01.2014 16:59