Dosarele NSA
RSS Dosarele NSA

Edward Snowden a fost propus pentru Premiul Nobel pentru Pace

Edward Snowden a fost propus pentru Premiul Nobel pentru Pace

Fostul angajat al Agenției Naționale americane pentru Securitate (NSA), Edward Snowden, a fost nominalizat la Premiul Nobel pentru Pace. Propunerea a fost expediată Comitetului Nobel al Academiei Regale Suedeze de Stefan Svallfors, profesor de sociologie la Universitatea Umea, Suedia.

Acesta a scris în mesajul scris transmis Academiei că: "eforturile eroice ale lui Snowden, întreprinse în detrimentul situației sale personale, fac lumină în activitatea de spionaj de mare amploare pe care o desfășoară Statele Unite". "Datorită curajului lui Snowden, lumea noastră a devenit mai bună și mai sigură", susține profesorul.

Este adevărat că Snowden nu are șanse de a ajunge pe lista nominalizaților la Premiul Nobel pentru Pace pentru anul 2013, pentru că această listă a fost închisă încă de la data de 1 februarie, dar el poate fi inclus pe lista nominalizaților pentru anul 2014. Dacă fostul agent va câștiga acest premiu, atunci el va fi cel mai tânăr deținător al acestui premiu.EHO MOSKVÎ - 15.07.2013 13:19