Dosarele NSA
RSS Dosarele NSA

Președintele Franței cere SUA să înceteze imediat acțiunile de supraveghere în UE

Președintele Franței, François Hollande, a declarat că Statele Unite trebuie să înceteze imediat activitățile de spionare a unor membri ai Uniunii Europene.

Ziarul britanic "The Guardian" susține că SUA, prin serviciile de informații, și-au ținut sub supraveghere aliații. Anterior, secretarul american de stat John Kerry a declarat că este normal ca o țară să adune în secret informații pentru a-și proteja securitatea națională. Secretarul american de stat, John Kerry, a făcut comentarii pe marginea acuzațiilor potrivit cărora Statele Unite ar fi ținut în secret sub observație pe aliații săi.

"Nu voi spune decât că orice țară din această lume care se angajează în ceea ce înseamnă probleme internaționale de securitate națională derulează o serie de acțiuni menite să asigure securitatea națională și adună orice fel de informație care contribuie la îndeplinirea acestui scop. Tot ceea ce știu este că nu este deloc neobișnuită această practică pentru foarte multe națiuni", a subliniat domnul Kerry.BBC - 1.07.2013 17:36