Dosarele NSA
RSS Dosarele NSA

Destinația finală a lui Edward Snowden este Venezuela, susține o sursă apropiată lui Snowden

14:39 - Fostul agent al CIA, Edward Snowden, se va afla la Moscova doar în tranzit, destinația finală a acestuia fiind Venezuela, a declarat o sursă apropiată lui Snowden.

"El a ales o rută atât de complicată, în speranța că nu va fi reținut și va ajunge în liniște la punctul final al călătoriei sale - Venezuela. Așa că el urmează să facă trei escale: Hong Kong-Moscova, Moscova-Havana și Havana-Caracas" - a precizat sursa citată.

Între timp, Departamentul de Informații și presă din cadrul Ministerului de Externe al Rusiei a confirmat faptul că Edward Snowden se va afla în capitala rusă doar în tranzit. "Urmărim situația, însă potrivit unor informații, Edward Snowden se va afla la Moscova doar în tranzit" - a precizat Departamentul de informații și presă din cadrul MAE rus.

Pe drumul către Moscova Snowden este însoțit de consultanți juridici ai Wikileaks

Împreună cu fostul agent al CIA, Edward Snowden, care în SUA este acuzat de spionaj, pe drumul către Moscova zboară și consultanți juridici ai Wikileaks, se afirmă într-un mesaj publicat pe pagina Wikileaks de pe rețeaua socială Twitter.

"Avionul în care se află domnul Snowden se află în prezent în spațiul aerian al Rusiei. El (Snowden) este însoțit de consultanți juridici ai Wikileaks" - se menționează în mesaj.

Pe pagina organizației de pe Twitter se afirmă, de asemenea, că "Wikileaks l-a ajutat pe Edward Snowden în obținerea azilului politic într-o țară democratică, precum și a documentelor pentru plecarea în siguranță din Hong Kong". (INTERFAX)

11:39 - Edward Snowden, care este acuzat în SUA că a publicat informații secrete despre activitatea serviciilor speciale americane, a părăsit Hong Kong-ul cu un avion al companiei "Aeroflot". Potrivit AFP, Moscova nu va fi destinația finală a călătoriei lui Snowden: cel mai probabil, de la Moscova el va pleca către Ecuador sau Islanda, unde, anterior, a solicitat azil politic.

Amintim că Washingtonul a cerut Hong Kong-ului extrădarea imediată a lui Edward Snowden. Secretarul de presă al președintelui rus, Dmitri Peskov, a declarat că dacă autoritățile Federației Ruse vor primi o solicitare din partea lui Snowden de acordare de azil politic, cererea lui va fi analizată. La rândul său, ministrul de externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a declarat că, deocamdată, nu există o cerere formală din partea lui Edward Snowden, dar a confirmat disponibilitatea Rusiei de a o analiza. (ROSBALT)Agenția RADOR - 23.06.2013 14:39