Dosarele NSA
RSS Dosarele NSA

Edward Snowden a cerut azil în Ecuador

Edward Snowden a cerut azil în Ecuador

15:43 - Ministrul de externe al Ecuador, Ricardo Patino, a anunțat că fostul angajat al Agenției Naționale de Securitate (NSA) din Statele Unite, Edward Snowden, a cerut azil în Ecuador. Anunțul a fost făcut la Hanoi, în Vietnam.

13:06 - Autoritățile din Rusia nu au avut, deocamdată, motive pentru reținerea și extrădarea ulterioară a fostului angajat al CIA, Edward Snowden, care a dat publicității informații secrete despre activitatea serviciilor speciale americane, a declarat, luni, o sursă bine informată de la Moscova.

"Edward Snowden nu a comis nicio infracțiune pe teritoriul Rusiei. De asemenea, organele de ordine ruse nu au primit niciun ordin de reținere a acestuia, pe linia Interpol" - a declarat sursa citată. "Astfel, nu există motive pentru reținerea acestui pasager aflat în tranzit prin Rusia" - a adăugat aceasta.

Anterior, s-a anunțat că baza de date publică a Interpol privind persoanele aflate în urmărire internațională, care poate fi accesată pe site-ul organizației, nu conține informații despre Edward Snowden.

Edward Snowden va pleca de la Moscova către Cuba

Se așteaptă ca fostul angajat al Agenției Naționale de Securiatte (NSA) din Statelor Unite, Edward Snowden, aflat în prezent la Moscova, să se îmbarce la bordul unui avion, cu destinația Cuba, în următoarele ore, în tentativa sa de a obține azil în Ecuador.

Oficiali americani au declarat că el ar trebui trimis înapoi în Statele Unite, unde să fie acuzat de spionaj. Washingtonul a anunțat că a cerut țărilor din "emisfera vestică" să nu îi permită lui Edward Snowden să intre pe teritoriul lor.INTERFAX - 24.06.2013 15:43