Fapt divers - Știință, Tehnologie, Computere
RSS Fapt divers - Știință, Tehnologie, Computere

Nepotul căpitanului Cousteau a doborât recordul de stat sub apă al unchiului său

Nepotul căpitanului Cousteau a doborât recordul de stat sub apă al unchiului său

Oceanograful Fabien Cousteau a doborât recordul de stat sub apă al unchiului său, renumitul cercetător în domeniul marin, Jacques Cousteau, ieșind la suprafață miercuri dimineața din laboratorul subacvatic Aquarius, situat în adâncul Oceanului Atlantic, după ce a stat acolo 31 de zile.

"Mă simt bine. Sunt doar puțin obosit. Îmi lipsesc prietenii și familia" - a afirmat oceanograful într-o scurtă declarație, la sosirea sa, în jurul orei 10 dimineața, pe Insula Islamorada, situată în sudul Floridei. Fabien Cousteau a trăit începând de la 1 iunie, împreună cu grupul său de cercetători și de cameramani, în laboratorul situat la o adâncime de 20 de metri, în apropierea grupului de insule Florida Keys, aflat în partea de sud-est a SUA și zilnic făceau scufundări ore întregi cu scopul studierii efectelor practice ale schimbărilor climatice asupra vieții marine, precum și efectele sufletești pe care le tariul submarin asupra individului.

Cercetătorii din două universități au lucrat cu el cu schimbul: după primele două săptămâni, grupul de la Universitatea Internațională Florida (FIU) a fost urmat de experți ai Universității Nord-Vest, cu care Cousteau a revenit miercuri la suprafață.

În laboratorul Aquarius, aflat în proprietatea FIU, care este de mărimea unui autobuz, pot lucra șase persoane în același timp. Anterior, laboratorul a fost folosit de NASA pentru a-i pregăti pe astronauți pentru stări de imponderabilitate și singurătate. Ocenograful plănuiește ca în cursul acestei zile să relateze într-o conferință de presă despre experiențele sale submarine.

https://mediamix.mti.huAgenția RADOR - 3.07.2014 17:10