Fapt divers - Știință, Tehnologie, Computere
RSS Fapt divers - Știință, Tehnologie, Computere

Creatorul imprimantei 3D câștigă Oscarul european pentru invenții

Creatorul imprimantei 3D câștigă Oscarul european pentru invenții

Și Oscarul pentru invenții îi revine... lui Charles W. Hull, omul care a creat imprimanta 3D, o tehnologie care avea să schimbe într-un mod neașteptat societatea următorilor ani. În cadrul galei Premiilor pentru Inventatorii Europeni, ediția 2014, a Biroului European pentru Patente, desfășurată la Berlin, Hull a primit premiul rezervat categoriei de țări non-europene.

Charles W. Hull este nord-american, iar compania sa "3D Systems" a fost creată în 1986, la trei ani după prima imprimare. "Lucram pentru o companie unde aveam nevoie să facem obiecte din plastic, pentru a încerca prototipuri ale produselor noastre - muncă foarte laborioasă. Trebuia să facem mai întâi o matriță, pentru ca apoi să injectăm plastic.. Iar eu m-am gândit că ar fi mai ușor dacă se putea fabrica obiectul direct, creândul strat cu strat cu același plastic".

Așa a început în urmă cu 30 de ani noua tehnologie intens folosită în prezent în producția de obiecte de uz casnic, dar - după cum spune inventatorul ei -, se prevede și o viitoare utilizare în generarea de țesuturi organice plecând de la baze celulare.

(www.elmundo.es - 17 iunie)EL MUNDO, Spania - 18.06.2014 12:58