Fapt divers - Știință, Tehnologie, Computere
RSS Fapt divers - Știință, Tehnologie, Computere

Proiectul Ro-NET va fi implementat în județul Bistrița-Năsăud

Colibița va fi racordată la infrastructura națională de broadband, la fel ca și alte 11 sate din județul Bistrița-Năsăud, considerate defavorizate, printre care două cartiere ale orașului Năsăud – Lușca și Liviu Rebreanu, Valea Borcutului de la Sîngeorz-Băi - și diverse cătune din comunele Târlișua.

Investiția se face cu bani europeni. Conectarea acestor localități la rețea se va face în cadrul proiectului Ro-NET care va fi implementat pâna în august 2015 la scară națională, astfel încât locuitorii din zonele care nu beneficiază în prezent de infrastructură de comunicații în bandă largă de pe teritoriul României vor avea acces la asemenea servicii. Proiectul va fi finanțat din fonduri structurale nerambursabile, disponibile prin Programul Operațional Sectorial "Creșterea Competitivității Economice". Ro-NET va intra acolo unde există un eșec de piață, zone în care nu există operatori privați dornici să investească din cauza izolării sau activităților economice care nu rentabilizează un potențial plan de afaceri. Valoarea totală a proiectului se ridică la 84 de milioane de euro.

Pe teritoriul județului Bistrița-Năsăud, proiectul va fi implementat în localitățile: Agrieșel din comuna Târlișua, Arșița, din comuna Măgura Ilvei, Borleasa, din comuna Târlișua, Breaza din comuna Negrilești, Colibița din comuna Bistrița Bârgăului, Hălmășău din comuna Spermezeu, orașul Năsăud – localitatea componentă Liviu Rebreanu, orașul Năsăud – localitatea componentă Lușca, Molișet din comuna Târlișua, Stupini din comuna Sânmihaiu de Câmpie, orasul Sângeorz-Băi – Valea Borcutului, Zoreni din comuna Sânmihaiu de Câmpie, transmite corespondentul RRA, Cristiana Sabău./vdragutaAgenția RADOR - 10.06.2014 15:43