Fapt divers - Știință, Tehnologie, Computere
RSS Fapt divers - Știință, Tehnologie, Computere

Facebook poartă tratative pentru a achiziționa un fabricant de drone

Facebook poartă tratative pentru a achiziționa un fabricant de drone

Facebook poartă tratative pentru a achiziționa Titan Aerospace, un fabricant de drone, care ar putea servi la crearea de rețele de Internet în regiuni care nu dispun de o astfel de tehnologie. Facebook, prima rețea socială online din lume, ar oferi 60 milioane de dolari pentru Titan Aerospace, o societate înființată în 2012.

Dronele Titan funcționează cu energie solară, pe care ele sunt capabile s-o stocheze pentru a se menține la o altitudine de 20 de kilometri pentru o durată de cinci ani. Ele pot să îndeplinească majoritatea sarcinilor încredințate unor sateliți geostaționari, dar sunt mai ieftine. Ele pot, de exemplu, să îndeplinească misiuni în domeniul meteorologic sau să realizeze imagini cu Terra.

Facebook intenționează să utilizeze dronele ca relee pentru rețelele de Internet și prevede fabricarea într-o primă etapă a 11.000 dintre ele, cu o desfășurare care ar începe cu Africa.

Google are un proiect similar pentru care a efectuat deja teste, utilizând însă aerostate cu aer cald în loc de drone.Agenția RADOR - 12.03.2014 14:03