Fapt divers - Știință, Tehnologie, Computere
RSS Fapt divers - Știință, Tehnologie, Computere

Premiile Mobile World Congress 2014

 Premiile Mobile World Congress 2014

HTC One și iPad Air au fost desemnate cele mai bune device-uri din gama lor la Mobile World Congress 2014. Anul acesta, juriul a decis că HTC One este cel mai bun smartphone lansat în 2013. Terminalul taiwanezilor, HTC One a câștigat în fața altor smartphone-uri de top, Apple iPhone 5S, Samsung Galaxy Note 3, LG G2 și Lumia 1020.

Chiar dacă Apple nu participă la cel mai important eveniment european dedicat tehnologiei mobile, Mobile World Congress (MWC) Barcelona 2014, iPad Air, lansat anul trecut de Apple, a fost declarat "cea mai bună tabletă mobilă". Alte nominalizări au fost iPad mini 2, Google Nexus 7 (2013) și Sony Xperia Tablet Z. Se știe deja că Nokia a înregistrat un succes comercial deosebit cu modelul de smartphone ieftin Lumia 520.

Pe lângă prețul accesibil, smartphone-ul a punctat și la capitolul satisfacția utilizatorilor și se pare că și juriul de la MWC a considerat că telefonul finlandezilor merită premiul pentru "Cel mai bun smartphone low-cost".

Alte nominalizări au fost: Lenovo A390T, Samsung Galaxy Young, Sony Xperia E și Xiaomi Hongmi. Tot Nokia a câștigat și premiul pentru cel mai bun featurephone, cu modelul Nokia 105, care a avut contracandidați tot din gama de telefoane entry-level a finlandezilor, în special modele Asha. LG a câștigat premiul pentru "cel mai inovator producător de device-uri al anului".

Tehnologia flexibilă prezentată pe diferite gadgeturi de către sud-coreeni este, într-adevar, cam singura inovație tehnologică a ultimilor ani.

(www.publika.md - 26 februarie)PUBLIKA.MD - 27.02.2014 16:44