Sport
RSS Sport

Finală Simona Halep - Maria Sharapova la Roland Garros

Finală Simona Halep - Maria Sharapova la Roland Garros

Simona Halep încearcă să obțină azi, la Paris, primul trofeu major din carieră, după un an în care a urcat 54 de poziții în clasamentul jucătoarelor de tenis, până pe locul trei.

În 2013 era eliminată în primul tur al internaționalelor de tenis de la Roland Garros, iar acum joacă finala împotriva Mariei Sharapova.

Presa franceză vede o bătălie între experiența rusoaicei de 27 de ani, în mare revenire de formă și setea de victorie a româncei, cu 5 ani mai tânără și care n-a pierdut niciun set în acest turneu.

După cum îi mărturisea lui Ștefan Alecsiu imediat după ce a câstigat semifinala, Simona Halep se simte pregătită pentru cel mai important meci din cariera sa de până acum.

Simona Halep: Am ceva emoții, dar încerc să iau meciul ca atare și să privesc ca o finală normală, nu neapărat de mare șlem. Nu pot să spun că voi câștiga sau voi pierde, este foarte greu de spus acest lucru, chiar imposibil. O să încerc să dau tot ce pot eu ca să-l câștig, pentru că îmi doresc foarte mult, dar nu vreau să pun presiune pe mine. O să fac jocul meu și o să dau tot ce pot cu siguranță, o să lupt pentru toate șansele mele și sper să se termine cu bine. Dar chiar dacă voi pierde, tot bine va fi.

Meciul Simonei Halep cu Maria Sharapova în finala de la Roland Garros este programat pentru ora 16:00, ora României. Doar doi români au mai câștigat, la simplu, acest turneu: Ilie Năstase, în 1973 și Virginia Ruzici, în 1978.

***

Sâmbătă, 7 iunie, începand cu ora 16.00, în cadrul CineParK din Parcul Herăstrău, bucureștenii vor putea urmări pe un ecran de mari dimensiuni finala de la Roland Garros. CineParK este cinematograful în aer liber amenajat de Primăria Capitalei prin CreArt în Parcul Herăstrău.

***

Militarii romani din Afganistan o sustin pe Simona Halep in finala turneului de tenis de la Roland Garros. Scorpionii Negri se mândresc cu rezultatele de excepție ale Simonei și sunt alături de campioana noastră:

comboRadio România Actualități - 7.06.2014 13:14