Sport
RSS Sport

Cel mai scurt meci de tenis din toate timpurile a durat 28 de minute

Cel mai scurt meci de tenis din toate timpurile a durat 28 de minute

Tenismanul finlandez Jarkko Nieminen a obținut cea mai rapidă victorie din istoria circuitului ATP, impunându-se joi în fața australianului Bernard Tomic cu 6-0, 6-1, după numai 28 de minute și 20 de secunde de joc, într-o partidă disputată în turul 1 al turneului de la Miami (Florida).

Primul set a durat doar 13 minute, iar Tomic, care a jucat acum primul său meci de la Australian Open din ianuarie, a câștigat doar 13 mingi. Precedentul record fusese stabilit în 1996 de britanicul Greg Rusedski, care a dispus cu 6-0, 6-0, în 29 minute, de germanul Carsten Arriens, într-un meci din cadrul turneului ATP de la Sydney. ATP, care organizează turneele masculine de tenis, ține evidența duratei meciurilor din 1991.

Bernard Tomic, supus în luna ianuarie unei intervenții chirurgicale la șold, a revenit în circuit mai devreme decât se prevăzuse inițial, însă recunoaște că nu este încă pus la punct cu pregătirea. "Nu sunt dezamăgit, acest meci face parte din procesul de recuperare. Trebuie să muncesc în continuare și sper ca în scurt timp să fiu pregătit sută la sută", a explicat Tomic.

(www.mediamix.mti.hu - 21 martie)MTI - 23.03.2014 11:55