Sport
RSS Sport

The Guardian: Fostul apărător de la Tottenham, Gheorghe Popescu, a fost închis pentru trei ani

The Guardian: Fostul apărător de la Tottenham, Gheorghe Popescu, a fost închis pentru trei ani

Un tribunal românesc a dat sentințe cu închisoarea unui număr de opt oficiali din sfera fotbalului, inclusiv fostului apărător de la Tottenham și Barcelona, Gheorghe Popescu, pentru evaziune fiscală și spălare de bani.

Popescu, care a mai jucat și la PSV Eindhoven, Barcelona și Galatasaray, a fost condamnat la trei ani și o lună de închisoare.

Fostul fotbalist, în vârstă de 46 de ani, care a fost declarat de șase ori jucătorul anului în România, se număra printre favoriți în cursa pentru poziția de președinte al federației naționale de fotbal, alegerile având loc miercuri.

El a fost selectat pentru echipa națională a României de 115 ori și este considerat a fi unul dintre cei mai buni jucători ai țării din toate timpurile. El a fost un membru de bază în echipa României la finalele cupei mondiale din 1990, 1994 și 1998, precum și la campionatele europene din 1996 și 2000.

Directorul general al clubului Steaua București, Mihai Stoica, a fost condamnat la trei ani și șase luni de închisoare, fostul patron al clubului Rapid București, George Copos, a primit trei ani și opt luni, iar fostul patron al clubului Dinamo București, Cristian Borcea, a fost întemnițat pentru șase ani și patru luni.

Curtea de Apel București a declarat într-un comunicat că: "Sentințele nu pot fi atacate cu apel și sunt considerate definitive."

Tribunalul a stabilit că statul a pierdut 1,7 milioane de euro în taxe, iar cluburile au pierdut 10 milioane de euro, datorită faptului că oficialii au declarat sume false pentru transferul a 12 jucători în perioada 1999-2005.

Traducere: Andrei SubaThe Guardian - 6.03.2014 13:06