Sport
RSS Sport

Bavarezii resping prin referendum organizarea Olimpiadei de Iarnă din 2022

Bavarezii au respins, duminică, în cadrul unor referendumuri locale, proiectul de a găzdui Olimpiada de Iarnă din 2022. Decizia bavarezilor reflectă neîncrederea în Comitetul Internațional Olimpic și preocupările lor privind costul inițiativei.

În total 1,3 milioane de alegători germani din regiunile alpine Munchen, Garmisch-Partenkirchen, Berchtesgadener Land și Traunstein s-au pronunțat împotriva organizării Jocurilor olimpice de iarnă, cu majorități clare cuprinse între 52,1% și 59,67%. Este pentru prima dată când o propunere de găzduire a Olimpiadei este supusă unui referendum în Germania.

Adversarii inițiativei argumentează că evenimentul ar dăuna mediului, ar costa prea mult și ar impune autorităților locale și firmelor "contracte care impun tăcerea", menite a proteja drepturi exclusive de reclamă pentru sponsorii olimpici.

Purtătorul de cuvânt al alianței formate împotriva candidaturii, numite NOlympia, a spus: "Nu este un semnal de împotrivire față de activitățile sportive, ci un semnal clar de opoziție față de lăcomia de profituri și lipsa de transparență a CIO". Susținătorii proiectului avertizează că este o lovitură pentru renumele Germaniei în sfera sporturilor.(www.spiegel.de - 12 noiembrie)SPIEGEL ONLINE, Germania - 12.11.2013 19:09