Sport
RSS Sport

Festivalul Olimpic de Iarnă al Tineretului European, la final

24 februarie 2013 - Festivalul Olimpic de Iarnă al Tineretului european, aflat la cea de-a XI-a ediție, s-a încheiat vineri, după șase zile de întreceri. 45 de țări au fost reprezentate de aproape 900 de sportivi, la bazele de la Brașov, Râșnov, Predeal și Cheile Grădiștei.

Organizarea în premieră de către România a Festivalului Olimpic al Tineretului European a fost o reușită - susțin cei implicați.

România a obținut trei medalii: una de aur și două de argint și s-a clasat în final pe locul opt, din 45 de țări participante.

***

22 februarie 2013 - Astăzi, la Brașov, au loc ultimele probe din cadrul Festivalului olimpic al tineretului european (FOTE). În această seară, de la ora 19:30, în Poiana Brașov este programată ceremonia de încheiere a festivalului. Dincolo de competiția sportivă, festivalul a fost și un test pentru România în organizarea unui astfel de eveniment.

România poate deveni un potențial candidat pentru o olimpiadă de iarnă. Aceasta a fost concluzia președintelui Comitetului Comitetului Internațional, Jacques Rogge, în urma desfășurării Festivalului Olimpic pentru Tineret. Aprecieri la adresa organizării și a calității bazelor sportive s-au primit deja din partea unor delegații cu tradiție în sporturile de iarnă, precum sunt cele ale Austriei, Norvegiei sau Finlandei.

Până la organizarea unei olimpiade, bazele sportive din județul Brasov și-au propus să fie gazdă unor etape de cupă mondială. De anul viitor de altfel, complexul de trambuline de la Râșnov va organiza deja o etapă cu cupă mondială la feminin, iar pe patinoarul din Brașov a fost deja organizat un campionat mondial de juniori și concursuri internaționale de patinaj.

Și turismul a avut de câștigat în urma investițiilor făcute pentru FOTE. În Poiana Brașov, de exemplu, încă de anul acesta, hotelierii au avut profit în creștere cu 25-30% față de anul trecut. Aici se adaugă și vizibilitatea pe care Brașovul a avut-o cu ocazia festivalului, adevăratul câștig urmând să se vadă însă în anii următori.Radio România Actualități - 24.02.2013 13:56