Sport
RSS Sport

Gala de deschidere a Festivalului Olimpic al Tineretului European va avea loc în prezența președintelui CIO

Gala de deschidere a Festivalului Olimpic al Tineretului European va avea loc în prezența președintelui CIO

15:57 - La Brașov, sosesc astăzi majoritatea sportivilor participanți la Festivalul Olimpic al Tineretului European. Gala de deschidere are loc mâine, când delegațiile din 45 de țări vor defila în fața Președintelui Comitetului Olimpic Internațional, Jacques Rogge.

Primele antrenamente sunt programate încă de mâine dimineață. Seara, sportivii vor fi prezenți la Brașov, pe Arena Olimpică. Aici, de la ora 19:30 va avea loc ceremonia de deschidere a Festivalului Olimpic al Tineretului European. 890 de sportivi din 45 de țări europene vor defila în fața oficialităților care îl vor avea în frunte pe Jacques Rogge, președintele Comitetului Olimpic Internațional. România va fi reprezentată de 60 de sportivi, fiind a treia delegație ca număr de participanți, după Rusia și Cehia. Peste 1.000 de polițiști, jandarmi și reprezentanți ISU vor asigura securitatea festivalului. De asemenea, 400 de voluntari sunt implicați în desfășurarea acestui eveniment, Festivalul Olimpic al Tineretului European, fiind cea mai importantă competiție de iarnă organizată vreodată în țara noastră.

Trei elicoptere SMURD vor fi pregătite să intervină, pe toată durata competiției.

***

18:44 - La Brașov încep să sosească delegațiile care vor participa la Festivalul Olimpic al Tineretului European. Joi, a sosit cea mai numeroasă delegație anunțată, cea a Rusiei, alcătuită din 104 persoane, din care 66 sunt sportivi. Marea majoritate a delegațiilor și-au anunțat sosirea pe 16 februarie.

Peste 1.500 de sportivi și delegați din 45 de țări europene vor participa la Olimpiada de tineret de la Brașov între 17 și 22 februarie. Organizatorii au anunțat finalizarea patinoarului din Poiana Brașov. Acesta este construit dintr-o structură presostatică cu membrană dublă, umplută cu aer.

Volumul său de 40.000 mc, îl situează pe cel de-al doilea loc din lume ca și volum, după Patinoarul Olimpic din Georgia. Patinoarul are o tribună cu 200.000 de locuri și aici se vor desfășura probele de patinaj viteză și patinaj artistic. Pe toată durata festivalului pârtiile de schi din Poiana Brașov și Predeal vor rămâne deschise turiștilor, cu excepția zonelor de desfășurare a competiției de schi alpin, respectiv snowboard.

Intrarea la toate concursurile din cadrul festivalului va fi gratuită, studenții și elevii, urmând să aibă și transport gratuit pus la dispoziție de organizatori.Radio România Actualități - 16.02.2013 15:57