Sport
RSS Sport

Oscar Pistorius, judecat pentru crimă cu premeditare

Oscar Pistorius, judecat pentru crimă cu premeditare

19 februarie - Magistratul care instrumentează cazul campionului paralimpic sud-african Oscar Pistorius a declarat că va considera cazul drept crimă cu premeditare. Oscar Pistorius a declarat că și-a împușcat din greșeală prietena, Reeva Steenkamp, crezând că este un hoț care vrea să-i jefuiască locuința. Încă o dată, Pistorius a cedat nervos în timpul procesului de audiere și a izbucnit în lacrimi după ce procurorul statal Gerrie Nel a prezentat ceea ce a considerat a fi secvența evenimentelor care au dus la uciderea Reevei Steenkamp. Procurorul a susținut că Reeva s-a dus acasă la Pistorius, unde avea de gând să își petreacă noaptea. Mai târziu, aceasta a fost împușcată de trei ori prin ușa încuiată a băii unde se afla. Avocații lui Oscar Pistorius au declarat că este posibil să fi existat o ceartă între cei doi, dar acest lucru nu este o dovadă clară pentru acuzația de crimă. Magistrații au decis, însă, ca dosarul Pistorius să fie instrumentat ca fiind crimă cu premeditare, ceea ce va face mult mai dificilă pledoaria apărării pentru a obține o eliberare pe cauțiune pentru Pistorius pe perioada procesului.

***

18 februarie - Agentul atletului Oscar Pistorius a anunțat, în cursul zilei de duminică, faptul că acesta se retrage din toate viitoarele curse de atletism, pentru a se concentra asupra apărării împotriva acuzațiilor de crimă care îi sunt aduse. Campionul paralimpic urma să participe la concursurile din Australia, Statele Unite, Marea Britanie și Brazilia, în următoarele luni. Pistorius a fost arestat în cursul zilei de joi, după ce prietena lui a fost împușcată mortal, în casa acestuia, din Pretoria. El neagă faptul că ar fi ucis-o intenționat.

***

15 februarie - Campionul paralimpic sud-african, Oscar Pistorius, a negat că a ucis-o pe prietena sa, Reeva Steenkamp. Într-o declarație publicată după punerea sub acuzare a lui Oscar Pistorius, în Pretoria, familia lui contestă acuzațiile cu cele mai puternice argumente. Procurorii au declarat că împușcăturile din locuința lui, de joi, au reprezentat o crimă cu premeditare. Pe de altă parte, avocații lui motivează că a fost un accident tragic. Aplicația pentru cauțiune a fost amânată până marți, iar Pistorius se află în arest, la o secție de poliție, transmite corespondentul BBC.

***

14 februarie - Conform rapoartelor din Africa de Sud, campionul paralimpic Oscar Pistorius a fost arestat, după ce o femeie, despre care se presupune că era prietena acestuia, a fost împușcată mortal.

Poliția a confirmat că trupul unei femei a fost descoperit la domiciliul atletului din Pretoria. Detaliile despre incident sunt, momentan, neclare.

Poliția a declarat că a fost chemată, după ce au fost auzite focuri de armă, la un complex rezidențial din Pretoria, la primele ore ale dimineții de joi. La fața locului, paramedicii acordau îngrijiri medicale unei femei. Aceasta fusese rănită la cap și în partea superioară a corpului. Ea a decedat la locul incidentului, unde a fost găsit un pistol de calibru 9 mm.

Un bărbat de 26 de ani a fost arestat. Presa l-a identificat pe acesta ca fiind campionul paralimpic Oscar Pistorius.BBC SERVICIUL MONDIAL - 19.02.2013 20:00