Sport
RSS Sport

Garrigues și Verdasco (Spania) obțin Cupa Hopman, învingându-i pe Ivanovic și Djokovic

Garrigues și Verdasco (Spania) obțin Cupa Hopman, învingându-i pe Ivanovic și Djokovic

Perechea spaniolă a obținut victoria, câștigând la dublu mixt cu 6-4 și 7-5. Verdasco a cedat în fața lui Djokovic, dar Anabel a forțat egalarea, depășind-o pe Ivanovic.

Anabel Medina Garrigues a fost eroina celui de-al patrulea triumf spaniol în Cupa Hopman. Ea a păstrat vie speranța în fața Serbiei, datorită victoriei împotriva Anei Ivanovic, cu 6-4, 6-7 (3) și 6-2, după înfrângerea lui Fernando Verdasco în fața lui Novak Djokovic, 6-3 și 7-5. Ea și madrilenul au obținut titlul după victoria la dublu mixt, impunându-se cu 6-4 și 7-5.

Anabel a învins-o pe Ivanovic în două ore și opt minute. Tenismena balcanică le-a solicitat doctorilor o pastilă în timpul partidei.

Garrigues s-a dovedit decisivă și la dublu mixt. Ea și-a câștigat aproape toate punctele în turneul care se desfășoară la Perth (Australia), pierzând doar împotriva lui Venus Williams, dar acest lucru nu i-a folosit americancei, din cauza accidentării lui John Isner. Dimpotrivă, Fernando Verdasco a pierdut cam toate partidele la simplu, dar a avut succes în meciurile de dublu mixt.

Victoria celor doi se adaugă celor obținute de Tommy Robredo și María José Martínez (2010), Tommy Robredo și Arantxa Sánchez (2002) și Emilio Sánchez și Arantxa Sanchez (1990). Anabel a pierdut finala în 2007, când a făcut dublu cu Robredo. În 1993, frații Sánchez Vicario, Emilio și Arantxa, au fost la un pas de coroană.

Comentariu de Ángel Rigueira
Traducerea: Marius Gabriel Popescu

Mundo Deportivo (SPANIA)Agenția RADOR - 7.01.2013 19:07