Sport
RSS Sport

Spania se prăbușește în fața echipei de handbal feminin a României

Spania se prăbușește în fața echipei de handbal feminin a României
Foto: http://www.ehf-euro.com

Selecționata spaniolă de handbal feminin aproape că și-a luat adio de la orice șansă de a se lupta pentru medalii la Campionatul European din Serbia, după ce pierdut cu 26-31 în fața României, dumnică, 9 decembrie, pe Spens Arena din Novi Sad.

***

Jucătoarele antrenorului Jorge Dueñas n-au prins o zi bună și se află acum pe locul al patrulea în grupa principală a II-a. Româncele au avut la un moment dat un avantaj de zece goluri.

Selecționata spaniolă de handbal feminin aproape că și-a luat adio de la orice șansă de a se lupta pentru medalii la Campionatul European din Serbia, după ce pierdut cu 26-31 în fața României, într-un duel în care elevele lui Jorge Dueñas n-au reușit să construiască un sistem defensiv solid.

Nici apărarea închisă cu care a început întâlnirea formația spaniolă, nici sistemul 5-1 cu Eli Pinedo și Vanessa Amorós alternând în atac, nici măcar agresivul 4-2 pe care l-a propus apoi naționala iberică, n-au servit la nimic, duminică, pentru a opri atacurile echipei României care făcut spectacol în fața selecționatei spaniole.

Condusă de o excepțională Cristina Neagu, care a încheiat partida cu șapte goluri, naționala României a întrecut cu o ușurință uimitoare variantele defensive propuse de antrenorul spaniol, care nu a încetat, totuși, să caute formula pentru a redresa apărarea echipei sale.

Cu toate acestea, primele lansări ale Aureliei Brădeanu și ale lui Neagu care au desfăcut sistemul defensiv spaniol și apoi pătrunderile și schimbările de poziții ale pivoților, au dezarmat apărarea prea deschisă a echipei iberice, distrugând definitiv orice fel de rezistență a formației.

O națională spaniolă care doar prin eficiența pivotului Begoña Fernández, ce a înscris patru din cele 12 goluri (12-15) cu care Spania a intrat la vestiare, a reușit să amâne până după pauză zborul României, care a fost net superioară.

Superioritate care s-a tradus din plin pe tabela de marcaj în repriza a doua, în care jucătoarele lui Jorge Dueñas au adăugat la problemele lor defensive o mulțime de mingi pierdute și erori în atac, care i-au permis României să obțină un avantaj insurmontabil de zece goluri (18-28).

O diferență dureroasă, doar relaxarea echipei române și demnitatea „războinicelor olimpice” făcând ca adversarul să nu se distanțeze pe tabela de marcaj și permițându-i Spaniei să-și îmbunătățească rezultatul final (26-31).

Înfrângere care scoate practic Spania din lupta pentru medalii, chiar dacă matematic mai păstrează șanse, însă este aproape imposibil ca ea să ajungă pe podium în Serbia, podium pe care nu l-a ratat la ultimul Campionat Mondial și nici la Jocurile Olimpice de la Londra.

AS (Spania)
Traducerea: Marius Gabriel PopescuAgenția RADOR - 10.12.2012 16:41