Sport
RSS Sport

România, calificată în grupele principale la Campionatul European de Handbal

Naționala de handbal a României s-a calificat în grupa principală a II-a la Campionatul European ce se desfășoară în perioada 4-16 decembrie în Serbia. România, care în prezent ocupă locul 2 al grupei D, cu 3 puncte, mai are de jucat, pe 7 decembrie, un meci pentru șefia grupei, cu lidera Muntenegru, care a acumulat maximum de puncte, 4.

România – Rusia 21-21

Fetele antrenorului Gheorghe Tadici au fost aproape de o mare victorie împotriva unei echipe, care, în ultimii ani, le-a învins de fiecare dată la turneele finale. Ele au condus tot meciul, fiind însă egalate cu un minut înainte de sfârșitul partidei.

Susținută de circa 1.000 de suporteri, România a condus la pauză cu un încurajator scor de 12-7, datorat în primul rând jocului excelent al apărării și al portărițelor Talida Tolnai (14 mingi salvate și un procentaj de 67%, 18 mingi parate și 46%, în final) și Mihaela Smedescu (care a apărat două lovituri de la 7 metri) și preciziei în aruncări a extemei Iulia Curea (9 goluri, tot meciul).

Până în minutul 46, România a condus cu o diferență de 4-6 goluri, iar cu două minute înainte de încheierea timpului regulamentar de joc cu două goluri. Efortul depus de handbalistele tricolore pe parcursul partidei s-a simțit la final, ele fiind egalate. Deși au avut ultimul atac, n-au mai putut înscrie golul victoriei.

România – Islanda 22-19

Oboseala acumulată în prima partidă s-a resimțit și în ziua următoare. Nordicele au avut mai multă inițiativă și ne-au condus la un moment dat chiar și cu o diferență de trei goluri (8-5, min. 13). Tricolorele au reușit să revină în special datorită aruncărilor Adinei Meiroșu (4 goluri, până la final) și contraatacurilor „ucigătoare” ale Ionelei Stanca (3 goluri) și au intrat la vestiare cu avantaj, 15-13.

Partida părea să fi intrat pe făgașul normal, adversarul fiind modest, dar n-a fost așa, pentru că în primele 18 minute din repriza secundă româncele au înscris o singură dată, iar adversarele de patru ori. A fost momentul în care a ieșit la rampă experimentata Aurelia Brădeanu, cu trei goluri în cinci minute (7 în total), și meciul a devenit mai ușor, echipa României obținând binemeritata victorie.

Marius Gabriel PopescuAgenția RADOR - 7.12.2012 11:40