Sport
RSS Sport

Bute câștigă împotriva lui Gracev într-un meci mai puțin convingător

Bute câștigă împotriva lui Gracev într-un meci mai puțin convingător

Lucian Bute a oferit, poate, cea mai neinspirată prestație a carierei sale, sâmbătă noaptea, în fața lui Denis Gracev, dar a fost, totuși, suficientă pentru a câștiga.

Bute (31 de meciuri la profesioniști, dintre care o înfrângere și 24 knockouturi), fostul campion la categoria super-mijlocie versiunea IBF (International Boxing Federation), a obținut titlul NABF (Nord American Boxing Federation) în fața a 10.122 de spectatori învingându-l pe Denis Gracev (12 meciuri, un meci egal, o înfrângere și 8 KO), printr-o decizie în unanimitate a arbitrilor. Sportivul din Montreal de origine română a obținut 115-113, 118-110 și 116-112, punctaje neprimite prea bine în colțul lui Gracev, care credea că a făcut suficient pentru a-l bate pe Bute.

„Mă simt în continuare campion, cred ca am câștigat această luptă, le-a declarat Gracev jurnaliștilor. Poate că am pierdut trei sau patru runde, dar nu mai mult. Știam că trebuia să-l înving pe Bute înainte de decizie, pentru că altfel era imposibil să câștig la Montreal. N-aș putea fi mai fericit de ceea ce am realizat nici dacă l-aș fi bătut. Arbitrii au fost nedrepți”.

Bute era mulțumit de performanța sa când s-a întâlnit cu jurnaliștii. „A fost o luptă adevărată, sunt mulțumit de prestația mea din această seară”.

Bute a întârziat să-și lanseze atacurile explozive. De fapt, n-a mai realizat celebrele sale combinații înaintea reprizei a 12-a, de departe cea mai bună a sa. De altfel, lipsa acestora și agresivitatea lui Gracev, clar cel mai îndrăzneț dintre cei doi în această dispută, i-au cam plictisit pe spectatori, care nu prea s-au manifestat la acest meci.

Le Devoir (Canada), 5 noiembrie 2012
Traducerea: Marius Gabriel PopescuAgenția RADOR - 6.11.2012 11:54