Sport
RSS Sport

Serena Williams, maestră la Istanbul

Serena Williams, a treia în ierarhia mondială, a învins-o pe Maria Șarapova cu scorul de 6-4 și 6-3 într-o oră și jumătate de joc și a câștigat pentru a treia oară Turneul Campioanelor, după titlurile din 2001 și 2009. În fața a peste 16.000 de spectatori de pe arena Sinan Erdem Dome, cea mai tânără dintre surorile Williams a obținut o altă mare victorie în acest sezon după cele de la Wimbledon, US Open și medalia de aur de la Jocurile Olimpice de la Londra, unde a „zdrobit-o” tot pe Șarapova cu 6-0 și 6-1.

De această dată, Șarapova, câștigătoarea de la Roland Garros, a fost mai puternică, dar a avut în față, încă o dată, o Williams de neoprit, care n-a pierdut nici măcar un set în tot turneul. După ce a obținut ghemul pe serviciul rusoaicei la 3-2, jucătoarea americană a câștigat primul set în 45 de minute, cu un as, al șaselea. Încă de la începutul setului al doilea, Williams a câștigat pe serviciul Șarapovei și din acel moment și-a început drumul rapid și sigur spre titlu.

„Cu siguranță a fost unul dintre cei mai buni ani ai carierei mele. Sunt foarte mulțumită de cum am jucat întregul turneu”, a spus câștigătoarea în vârstă de 31 de ani, care la fel ca numărul unu mondial, Victoria Azarenka, a depășit pragul de șapte milioane de dolari câștigați în acest sezon. În finala de dublu, rusoaicele Maria Kirilenko și Nadia Petrova s-au impus în fața perechii cehe Andrea Hlavackova și Lucie Hradecka cu 6-1 și 6-4.

SPORT (Spania), 29 octombrie

Traducerea: Marius Gabriel PopescuAgenția RADOR - 30.10.2012 18:55