Sport
RSS Sport

Adrian Mutu semnează cu Ajaccio

Adrian Mutu semnează cu Ajaccio
Foto: www.ac-ajaccio.com

Ajaccio (Liga 1 franceză) a oficializat, miercuri, sosirea, în curând, a atacantului român Adrian Mutu, care a evoluat în sezonul trecut la Cesena (retrogradată în a doua divizie italiană).

Jucătorul, în vârstă de 33 de ani, a semnat un acord, săptămâna trecută, cu clubul corsican, după ce s-a întâlnit cu președintele Alain Orsoni și cu directorul sportiv Patrick Vernet.

Încă sub contractul cu Cesena, cu care are încă angajament până în 2014 (și opțiune pentru încă unul), fostul internațional, trecut pe la Chelsea, Inter Milano și Juventus Torino, va trebui să-și negocieze plecarea sa de la clubul italian, incapabil să-i plătească salariul, estimat la 1,6 milioane de euro anual. La începutul săptămânii, Mutu a reușit să se înțeleagă cu foștii săi conducători. „El va fi, luni, la Ajaccio”, a declarat pentru AFP Alain Orsoni. „Va face vizita medicală marți dimineață și va semna după-amiază un contract pe doi ani”.

De altfel, Mutu și-a confirmat sosirea pe contul său de Twitter (@adrianmutu), miercuri, prin aceste cuvinte (în italiană): „Ajaccio, sosesc! Luni voi fi în Corsica!”, însoțite de sigla cu cap de maur a clubului. Athletic Club Ajaccien (ACA), cu al 18-lea buget din Ligue 1, dă o nouă mare lovitură, după transferul portarului mexican Guillermo Ochoa în sezonul trecut.

Cu zece sezoane în Italia (213 meciuri, 86 de goluri și un titlu de campion cu Juventus), Mutu are 38 de meciuri și 15 goluri în Liga Campionilor. Singura umbră din palmaresul românului este reputația proastă după ce a fost depistat pozitiv cu cocaină în 2004, când purta culorile lui Chelsea (pentru care a primit o amendă de 17 milioane de euro), apoi cu sibutramină în 2010.

De asemenea, el a fost exclus din naționala României după o seară în care a petrecut cu băutură înaintea meciului amical cu San Marino.

Mutu ar trebui sa-și facă debutul în Ligue 1 în fața lui Evian pe 1 septembrie. Între timp, Ajaccio speră să încheie recrutările prin aducerea unui apărător central.

LE POINT (Franța)

Traducerea: Marius Gabriel PopescuAgenția RADOR - 27.08.2012 13:56