Sport
RSS Sport

Hagi:`Messi este un exemplu pentru toți tinerii`

Hagi:`Messi este un exemplu pentru toți tinerii`

Fostul fotbalist și antrenor român Gică Hagi a declarat, după dineul conducerilor celor două cluburi, ce a precedat partida disputată, în capitala României, între Dinamo și Barcelona, că „Messi este un exemplu pentru toți tinerii”.

„Sunt fericit să văd un jucător ca el. Are dorința de a câștiga și de a fi cel mai bun, iar în afara terenului este onest și modest. Este un exemplu pentru tineri”, a afirmat Hagi pentru site-ul clubului Barcelona.

În plus, în dezbaterea privind cel mai bun jucător din lume, fostul mijlocaș „azulgrana” a optat, până la urmă, pentru steaua argentiniană. „Messi este stângaci ca și mine. Cristiano Ronaldo este fenomenal, dar eu îl aleg pe Messi”, a adăugat el.

Pe de altă parte, Hagi a subliniat importanța vizitei Barcelonei la București. „Am un mare respect pentru Barça. Este cel mai bun club din lume. Fotbalul pe care îl joacă place tuturor și face istorie”, a continuat românul.

Între 1994 și 1996, Hagi, cunoscut și ca „Maradona din Carpați”, a jucat în tricoul „azulgrana”. „Am mulți prieteni aici și păstrez amintirea celor doi ani în care am învățat multe. Am trăit momente foarte bune, însă n-am câștigat nimic”, și-a amintit el.

„Mi-a plăcut și atunci jocul Barçei și de aceea am semnat pentru ea”, a menționat fostul fotbalist, înaintea partidei dintre echipa lui Tito Vilanova și Dinamo.

În încheiere, el a apreciat munca depusă de fostul său coechipier Pep Guardiola în timpul celor patru ani în care catalanul a condus prima echipă a Barcelonei. „Ceea ce a făcut el este impresionant, este incredibil”, a concluzionat Hagi.

Traducerea: Marius Gabriel PopescuMARCA, Spania - 14.08.2012 12:34