Sport
RSS Sport

Argint în proba olimpică de sol pentru gimnasta Cătălina Ponor

Argint în proba olimpică de sol pentru gimnasta Cătălina Ponor
Ponor (argint), Raisman (aur), Mustafina (bronz)

Tripla campioană olimpică de la Atena din 2004, gimnasta Cătălina Ponor, a obținut argintul în concursul de la sol de la Londra 2012.

Aurul a revenit la această olimpiadă Statelor Unite, prin Alexandra Raisman, iar bronzul merge în Rusia, fiind obținut de Aliya Mustafina.

Cealaltă reprezentantă a României, campioana olimpică de la Beijing, Sandra Izbașa, a ratat aterizarea la ultima diagonală a exercițiului de la sol și a terminat competiția pe ultimul loc.

România a concurat ieri și la bârnă, dar a ratat podiumul în urma unei contestații a americanilor, prin care nota Alexandrei Raisman a fost modificată, aceasta obținând bronzul în locul Cătălinei Ponor. Larisa Iordache s-a clasat pe clasat pe locul 6 în concursul de la bârnă.

România ocupă locul 21 în clasamentul pe medalii, cu 2 titluri olimpice (Alin Moldoveanu - tir, Sandra Izbașa - sărituri), 5 medalii de argint (Cătălina Ponor - gimnastică, sol, Alina Dumitru – judo, cat. 48 kg, Corina Căprioriu – judo, cat. 57 kg, Roxana Cocoș – haltere, cat. 69 kg, echipa masculină de sabie) și două de bronz (echipa feminină de gimnastică, Răzvan Martin – haltere, cat. 69 kg).Agenția RADOR - 8.08.2012 8:37