Sport
RSS Sport

Ziua României la Jocurile Olimpice, marcată la Casa României din centrul Londrei

Ziua României la Jocurile Olimpice a fost marcată, azi, la Casa României, din centrul Londrei.

Octavian Morariu, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român: Eu vreau să le mulțumesc, în numele meu, al Comitetului Olimpic și Sportiv Român, în numele Mișcării Sportive și Olimpice din România, căreia i-au făcut, încă o dată, o mare onoare.

Președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Octavian Morariu, îi felicită pe medaliații de până acum la Olimpiada londoneză: Alina Dumitru, Corina Căprioriu și Alin Moldoveanu.

Octavian Morariu: Bucuria mea cea mai mare este când ei sunt bucuroși. Ceea ce se citește pe fața unui campion, atunci când câștigă, este unic și este mulțumirea mea și, bănuiesc, a noastră, a tuturor, cea mai mare.

L-am întrebat pe Octavian Morariu, cât de importantă este existența unei Case a României în peisajul olimpic londonez.

Octavian Morariu: Este o mică Românie, pe durata Jocurilor și, din punctul acesta de vedere, cred că este foarte important. Este un loc unde se adună toate energiile pozitive, toți cei care îi susțin pe sportivii noștri în efortul lor de a câștiga medalii și este reconfortant, pentru fiecare dintre noi, să știm că în orice moment din zi ne putem regăsi aici.

Printre invitații COSR, la Ziua României s-a aflat și președintele Comitetelor Olimpice Europene, Patrick Hickey, care a felicitat echipa României pentru medaliile obținute până acum.

Patrick Hickey: Un au și două medalii de argint. Sunt foarte mândru, pentru că sportul meu olimpic este judo și aveți două medalii la această disciplină. Am fost foarte fericit când am văzut, dar România este, oricum, o țară puternică și are mereu rezultate bune la olimpiadă.(Dan Vasiliu, Londra)Radio România Actualități - 31.07.2012 20:08