Istorie Orală
RSS Istorie Orală

Societatea de Radiodifuziune în zilele Crăciunului, trecute și prezente

Odinioară...

1935

“Societatea noastră de difuziune s-a străduit și anul acesta să facă tot posibilul pentru ca publicul nostru auditor să gasească în programele sărbătorilor tot ce dorește. Putem spune chiar că aceste programe vor fi mai bune decât au fost în anii trecuți cu acest prilej”.

[Revista Radiofonia, 1933]

“Omul obișnuește să cânte oridecateori vrea să iasă din platitudinea vieții cotidiene. Și astfel a păstrat, a amplificat și a născocit mereu alte cântece, pentru a scoate în relief această creștine”.

[Revista Radiofonia, 1933]


În zilele noastre

În fiecare an, sărbătorile de iarnă aduc la Sala Radio o serie întreagă de evenimente variate, pentru toate vârstele și toate gusturile, așa încât toți melomanii bucureșteni au parte de un binemeritat cadou muzical la final de an. Mai multe concerte dedicate Crăciunului sunt special programate pentru dumneavoastră!

Sâmbătă, 14 decembrie (17.00) este rândul colindelor noastre din străbuni să ajungă la dvs. prin intermediul celor mai apreciate ansambluri tradiționale, din toate regiunile folclorice ale țării. Evenimentul reprezintă o continuitate de 23 de ani în care concertul de colinde și urări tradiționale nu a lipsit de pe scena Sălii Radio.

Sub titlul „ÎNCEPEM A COLINDA”, datinile și obiceiurile noastre așa cum sunt ele păstrate în vatra satului românesc sosesc cu alai la București.

Dacă de Paște ați intrat în atmosfera Învierii prin recitalul propus la momentul respectiv de PAULA SELING, a venit momentul să o reîntâlniți la Sala Radio pe celebra interpretă, alături de care veți păși de această dată spre sărbătorile de iarnă.

Luni, 16 decembrie (19.00), se va desfășura un frumos concert de colinde susținut de Paula Seling alături de BIG BAND-ul RADIO, dirijor IONEL TUDOR, eveniment ce vă va purta printre cele mai îndrăgite colinde și cântece dedicate Nașterii Mântuitorului.

2013

Marți, 17 decembrie (19.00), SPIRIT BRASS ENSEMBLE – un ansamblu inedit în lumea muzicală românească – vă invită, în așteptarea sărbătorilor de iarnă, la un frumos concert de colinde. Veți reasculta cu plăcere șlagăre internaționale ca White Christmas sau Santa Claus is Comin' to Town, dar și o suită de colinde românești, toate acestea în sonoritatea inedită specifică alămurilor.

Anul acesta atmosfera caldă și festivă a sărbătorilor ajunge în casele tuturor românilor care iubesc muzica bună printr-un concert extraordinar înregistrat la Sala Radio, cu celebra soprană Angela Gheorghiu, alături de Orchestra Națională Radio, condusă de dirijorul ei principal, Tiberiu Soare. Evenimentul se va bucura și de participarea a două apreciate coruri din România: Corul Național de Cameră Madrigal - dirijor Voicu Popescu și Corul Accoustic - dirijor Daniel Jinga. Concertul este organizat de Primăria sectorului 3 și Centrul cultural Casa artelor în parteneriat cu Radio România și Fundația Angela Gheorghiu.

Publicul român se va putea bucura de acest frumos concert de sărbători ce va fi transmis în Ajun de Crăciun – 24 decembrie, ora 19:00 - de Radio România Cultural și Radio România Muzical (on-line și on-air), dar și prin difuzarea lui pe postul de televiziune Antena 3, în aceeași zi, de la ora 23:00.Agenția RADOR - 21.12.2013 15:26