Istorie Orală
RSS Istorie Orală

Lansare la Librăria “Mihail Sadoveanu”: `Ultimul țăran din Slătioara`

Lansare la Librăria “Mihail Sadoveanu”: `Ultimul țăran din Slătioara`
Portret al scriitorului, semnat Mircea Dumitrescu

Dramaturgul Dinu Săraru a lansat marți, 3 decembrie, ora 12.00, la Librăria „Mihail Sadoveanu“ o “culegere de povestiri țărănești”, intitulată `Ultimul țăran din Slătioara`. Această carte îi este foarte apropiată sufletului, după cum a mărturisit scriitorul într-un interviu acordat redactorului Octavian Silivestru, de la Agenția de Presă RADOR:

`Ultimul țăran din Slătioara` este o culegere de povestiri țărănești, povești la care țin foarte mult. E o carte subțire, are doar 100 de pagini, cu ilustrații - inclusiv un portret de-al meu - semnate de Mircea Dumitrescu. Povestirile sunt reflexiile scriitorului cu privire la acest univers din care mă trag eu, pe care l-am iubit, și-l iubesc în continuare, îl iubesc cu sentimentul că ultimul țăran sunt eu.

Poveștile mele nu sunt povești rurale, sunt povești țărănești. Am încercat să împrumut foarte mult din psihologia țăranului, să-l explic, să-l justific, să-l apăr, să-l identific cu biografia românului în general, pentru că acest țăran în conștiința mea este încă foarte puternic. Sunt poveștile lumii în care am crescut, sunt personaje cu care am crescut, unele de vârsta mea altele mai bătrâne, unele au pierit altele abia iși mai duc ultimile zile…

`Ultimul țăran din Slătioara` este o carte de suflet pe care am tipărit-o acum câțiva ani într-un tiraj de 300 de exemplare, fără ISBN, pe care am oferit-o prietenilor mei, oameni la care țin foarte mult și care m-au încurajat s-o fac să ajungă acum în librării. Acum este prima confruntare a cărții cu publicul cititor.

Cartea o lansez la Librăria Sadoveanu - mie îmi place această librărie pentru că acolo am debutat ca scriitor cu romanul `Niște țărani`. Tot acolo am lansat toate romanele mele de dinainte și de după 1989. Sper să mă întâlnesc cu mulți dintre cititorii mei care altădată veneau în număr mare când îmi lansam eu cărțile.Agenția RADOR - 3.12.2013 19:25