Showbiz
RSS Showbiz

Un nou album al trupei Pink Floyd va apărea în noiembrie

Un nou album al trupei Pink Floyd va apărea în noiembrie

Noul album al trupei Pink Floyd va apărea pe 10 noiembrie. Formația britanică de muzică rock scoate pe piață un nou album după 20 de ani. Dublul album, intitulat "The Endless River", va conține 18 melodii. Pe disc figurează David Gilmour, Nick Mason și Richard Wright, care a decedat în 2008, întrucât a fost realizat din materialul de 20 de ore înregistrat în 1993 pentru albumul "The Division Bell".

Gilmour a precizat că, pentru noul album, trupa "a adăugat noi fragmente, iar pe altele le-a reluat, și în general a folosit la maximum tehnicile de studio, pentru a lua naștere un adevărat album Pink Floyd al secolului 21".

"The Endless River" conține în special piese instrumentale, însă una dintre ele este și vocală, "Louder Than Words", al cărui text este scris de Polly Samson, soția lui Gilmour.

Din 1965, de la înființarea sa, Pink Floyd a vândut peste 250 mii de discuri. Trupa a urcat ultima oară pe scenă la Londra, în 2005, la concertul de caritate Live 8. Nu se știe deocamdată dacă formația va efectua un turneu de promovare a noului album.

(https://mediamix.mti.hu - 23 septembrie)Agenția RADOR - 23.09.2014 13:50